Trombone

Weet jij hoe je een trombone kunt laten klinken?

Anders dan bij trompet of hoorn die met behulp van ventielen worden bespeeld, wordt bij trombone het geluid gemaakt door met een schuif op de juiste toonhoogte te komen.

Zowel in symfonieorkesten en harmonie- en fanfareorkesten kom je de trombone tegen, als ook in popbands, jazz en zelfs hiphop. Je kunt natuurlijk ook als solist met bijvoorbeeld begeleiding van een pianist of CD spelen.Tegenwoordig wordt de trombone steeds meer toegepast in ensemblevorm. Zelfs een tromboneorkest is mogelijk.

Tromboneleerling Jules soleerd er op los!!

De trombonelessen kunnen worden gevolgd vanaf +/- de leeftijd van 7 a 8 jaar. Het hangt er een beetje vanaf hoe groot je bent, en of je het instrument kunt optillen.

De lessen zijn wekelijks en duren 30 min.


In de lessen wordt aandacht besteed aan;
– Basistechniek om deze instrumenten te leren bespelen.
– Ademhaling
– Houding
– Toepassing muziektheoretische kennis.
– Toepassing hedendaagse muziek zoals;

Film/tv muziek, pop- of swingmuziek.

Helemaal HOT is nu “Trombone Shorty”

De wensen van de leerling voor wat betreft speelmuziek zijn belangrijk. De docent arrangeert stukjes op maat voor de leerling.
Ook kan er worden meegespeeld met band- of orkestbegeleiding.
Mogelijkheid te studeren voor examens A, B, C en D.

Dit houdt in dat we je kunnen voorbereiden voor toelating op het Conservatorium.

Naast de lessen zijn er ook voorspeel-uren en concerten, waar je kan laten horen wat je al geleerd hebt en samen kunt spelen met andere muziekleerlingen die hetzelfde of een ander instrument bespelen. Deze worden tijdig aangekondigd.

Samen met de docent stippel je een programma uit, zodat je op een leuke en snelle manier dit instrument kan leren spelen.

Instructiefilmpje