Trompet/Bugel

De trompet knalt er altijd uit !!

IMG_8845

Dit blaasinstrument heeft een krachtig en sterk geluid en is daarmee ideaal voor solo’s.. De trompet is geschikt voor veel verschillende muziekgenres. In de klassieke muziek komt hij bijvoorbeeld in symfonie- en kamerorkesten voor. Maar trompet leren spelen kan ook in kleinere ensembles zoals het koperkwintet, en als solo-instrument. Daarnaast wordt de trompet ook in de lichte muziek gebruikt, in de Jazz, zowel in Big Bands als in kleinere formaties, en in de popmuziek. Multi inzetbaar dus die trompet! Naast de trompet is het ook mogelijk om bugel te gaan spelen. De meeste bugels vind je in het fanfareorkest. In het fanfareorkest zijn de bugels de belangrijkste melodie instrumenten.De Bugel is eigenlijk de klarinet van het harmonieorkest. Een goed voorbeeld van een bekende Nederlander die bugel speelt is natuurlijk Kyteman.

Trompetlessen worden gegeven voor de diploma’s A en B. Een diploma halen is natuurlijk niet verplicht.

In de lessen wordt aandacht besteed aan;

– Basistechniek om dit instrument te leren bespelen.

– Ademhaling – Samenspel

– Toepassing muziektheoretische kennis.

– Toepassing hedendaagse muziek zoals;

Film/tv muziek, pop- of swingmuziek.

De wensen van de leerling voor wat betreft speelmuziek zijn belangrijk. De docent arrangeert stukjes op maat voor de leerling. Ook kan er worden meegespeeld met band- of orkestbegeleiding. Samen met de docenten stippel je een programma uit, zodat we je op een leuke en snelle manier trompet kan leren spelen. De docenten vertellen je graag meer over de trompet.

Naast de lessen zijn er ook voorspeel-uren en concerten, waar je kan laten horen wat je al geleerd hebt en samen kunt spelen met andere muziekleerlingen die hetzelfde of een ander instrument bespelen. Deze worden tijdig aangekondigd.

Instructiefilmpje