Biografie Edwin Matthee🎵

Musicus

Edwin Matthee studeerde Klassiek trombone aan het Rotterdams Conservatorium bij George Wiegel en Jorgen van Rijen . Hij behaalde zijn diploma docerend musicus in 2001.  Van 1997 tot 2014 maakte Edwin  als trombonist deel uit van het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht .
➡️Interview Edwin Matthee⬅️
   IMG_1439   _IGP8060   _IGP8081
Vanuit dit orkest heeft hij ook workshops lichte muziek gegeven op verschillende plaatsen in Nederland. Ook was Edwin door zijn affiniteit met lichte muziek verbonden aan het Combo van dit Fanfarekorps. Hij volgde een studie geïmproviseerde muziek aan het Fontys Conservatorium bij Bert Boeren en Louk Boudesteijn met daarnaast masterclasses bij Bart van Lier, Jiggs Wigham en Ilja Reijngoud.

➡️Fanfarekorps Koninklijke Landmacht periode 2008 – 2013⬅️

Buiten zijn werkzaamheden bij het Fanfarekorps is Edwin Matthee projectmatig actief in zowel het klassieke als het lichte genre. Hij speelde o.a. bij de kapel van de Koninklijke Luchtmacht, en diverse Jazz, pop en rockformaties. Sinds 2008 is Edwin muzikaal leider van de Black Sheep Swingband, waarbij hij ook regelmatig te horen is op de trombone. Verder is hij regelmatig te zien en te beluisteren wanneer hij als gastsolist optreedt bij de diverse muziekverenigingen. Tegenwoordig is Edwin naast zijn werkzaamheden in het onderwijs op de trombone te horen bij diverse projectorkesten zoals het Tilburgs Festival Orkest, en speelt hij geregeld mee bij verschillende hafabra-orkesten. In november 2014 is Edwin samen met studenten van het Codarts een trombonekwartet gestart die luisterde naar de naam “Calcibus Trombone Quartet”

IMG_0193 image image image

Docent Muziek

Edwin volgde in 2012 de deeltijdstudie Docent Muziek 1e graads aan de Fontys Hogeschool voor muziek en dans in Tilburg, waar hij in 2014 afstudeerde op “Vakoverstijgend Projectonderwijs Kunst & Cultuur”.
In 2012 is Edwin begonnen als docent muziek bij RSG ‘tRijks in Bergen op Zoom. Vanaf het seizoen 2015/2016 is Edwin werkzaam bij het Markland College in Oudenbosch en Zevenbergen voor de vakken muziek en Ckv. Verder heeft Edwin ook ervaring opgedaan met het geven van muzieklessen aan kinderen met communicatieve beperking bij het “Auris Taalfontein” in Rotterdam. Ook in het basisonderwijs is hij actief met muziekprojecten.
image  image  image  foto 3-2

Docent koper / AMV

Edwin heeft veel ervaring met het geven van instrumentale lessen en AMV-lessen op maat. Bij al zijn vormen van het geven van muzieklessen gaat het om kwaliteit, beleving, plezier in het maken van muziek en aansluiting met de hedendaagse maatschappij. Tijdens deze lessen proeven de leerlingen aan verschillende instrumenten zoals koperen blaasinstrumenten, piano, gitaar en drumstel. Dit helpt de leerling een weloverwogen keuze te maken voor een instrument dat zij willen gaan bespelen. Naast het geven van lessen in zijn muziekstudio te Fijnaart verzorgd hij ook lessen trombone bij CKB de Maagd in Bergen op Zoom.
20140626-184241-67361665.jpg  IMG_0035 IMG_6054 IMG_1249 image

Dirigent / muzikaal Leider

Edwin is in de verenigingswereld werkzaam als muzikaal en artistiek leider  de “Black Sheep Swing Band” in Fijnaart

image20130603-220230.jpg foto 2 (1)